אישור הסכם ממון עורכת הדין גליה גרימברג, מחזיקה בוותק בן קרוב לעשרים שנים, מוסמכת כנוטריון ומספקת ללקוחותיה שירות בנגיעה אחת הכולל ייעוץ והכוונה, ניסוח הסכמי ממון ומתן תוקף חוקי עבורם, במשרד בוטיק מקצועי בעל סטנדרטים בלתי מתפשרים ותוך מתן יחס אישי וליווי לכל לקוח ולקוח.
חוק יחסי ממון בין בני זוג שנחקק בשנת 1973 הוא חוק פשוט הנועד להסדיר את חלוקת הרכוש בין בני זוג לאחר פרידה ו/או גירושין, וקובע למעשה כי כל הרכוש המשותף של בני הזוג יתחלק בניהם בצורה שווה.
בחוק התייחסות נקודתית למתנות או ירושות שקיבל מי מבני הזוג במהלך הנישואין הקובעת כי בן הזוג המקבל רשאי לשמור לעצמו מתנות או ירושות אלו, במעמד גירושין.
אישור הסכם ממון בין בני הזוג
בני זוג החותמים על הסכם ממון למעשה מבקשים להסדיר מראש את חלוקת הרכוש והזכויות במקרה של פירוד ובכך להימנע מעימותים וסכסוכים משפטיים בסיטואציה של גירושין, במקרה ואלו יתקיימו, כאשר אישור הסכם ממון זה קיימת סמכא משפטית העולה על לשון חוק יחסי ממון.
בני זוג במעמדים אישיים שונים, לרבות נישואין, הבוחרים להביט קדימה ולא לעצום עיניהם אל מול הסטטיסטיקה המאיימת והאפשרויות השונות שטומן העתיד, למעשה מבטיחים התנהלות אחראית ושכלתנית יותר במקרה של פירוק התא המשפחתי, ללא מתן במה ומקום לתסכול ורגשות אחרים העשויים לנבוע מן הסיטואציה.
על מנת לתת תוקף להסכם ממון כזה, לא די לערוך אותו ביד אמונה ועין מקצועית ובליווי של עורך דין מומחה המכיר הן את לשון החוק והן את הפתרונות היצירתיים השונים לסיטואציות שונות ומורכבות, כי אם חשוב והכרחי לאשר את ההסכם אל מול סמכות רשמית ומוכרת.
הגורמים המוסמכים לבצע אישור הסכם ממון החתום על ידי שני בני הזוג:
- בית המשפט לענייני משפחה
- בית הדין הרבני (ובתנאי שמדובר בבני זוג ששניהם יהודיים בלבד)
- נוטריון
בשל המורכבות הבירוקרטית בפניה לשני הגורמים הראשונים, אישור הסכם ממון על ידי נוטריון הוא למעשה הדרך הפשוטה והמהירה ביותר להעניק תוקף משפטי ומחויבות להסכם ממון כתוב וחתום.
מהו נוטריון?
נוטריון הוא עורך דין המסמך לאשר, לערוך ולאמת מסמכים משפטיים, הנדרשים לכך כחוק.
חתימתו של נוטריון על מסמך מעניקה לו תוקף משפטי ומאשרת בפני בית המשפט כי המסמך נכתב ונחתם בהסכמת הצדדים ובנוכחותם, כמו גם את מקוריות המסמך, ולכן גם נוטריון יכול לבצע אישור הסכם ממון.
אישור הסכם ממון ועריכתו – למי פונים?
השאלה העולה עם הבנת פני הדברים היא, למי לפנות במטרה לערוך הסכם כזה, והאם פניה לעורך דין מנוסה ומוסמך לכתוב מסמך כזה אינה חסרת ערך בשל הצורך בחתימתו של עורך דין נוטריון? התשובה תלויה בגורמים רבים, כאשר העיקרית בהן היא הגורם המקצועי המטפל.
היה ובני הזוג מכירים את עורך הדין, סומכים עליו ועל שיקול דעתו כמו גם על הליווי והייעוץ שלו – אין כל מניעה לערוך הסכם כזה אצל עורך דין אחד ולאשר אצל עורך דיו נוטריון אחר. יחד עם זאת, ניתן בהחלט ואף נכון, קצר ויעיל יותר, לערוך את ההסכם אצל עורך דין מקצועי ומנוסה המחזיק גם בסמכות חתימה נוטריונית.